onsdag 1. oktober 2014

Konkretisering av læringsstoff: Beckerfamiliens skjebne


I pilotprosjektet: Digital formidling av Telemarks historie skal deler av læringsstoffet konkretiseres. Med utgangspunkt i Jorunn Semb Fures artikkel: Unntaksår - Telemark i krig skal det lages en læringsressurs som bl.a inneholder videosnutter. Tidligere denne uken var prosjektleder sammen med et lite filmcrew, Jonas Grimeland og Vetle Vongraven, i Skien for å gjøre opptak til en av videosnuttene.

I videosnutten forteller artikkelforfatter og direktør for Telemark museum om Beckerfamiliens skjebne. Den jødiske familien i Skien ble ikke spart for okkupasjonsmaktens unåde.Familien Beckers flukt ble rekonstruert ved hjelp av Mari Wiig og 4 barn fra kulturskolen i Skien. Petter, Johannes, Belinda, Mathias og Mari gjorde en formidabel innsats. Klesbutikken Olaf Enghs eftf. på Lie ble brukt når Fru Beckers flukt skulle gjenskapes, og trehusbebyggelsen i Snipetorp ble også brukt som location.

Astrid Hus ved Institutt for Forming og formgiving har vært svært behjelpelig med kostymer. Politiuniformen fra 1942 er leid gjennom Foreningen for levende historie. 

Videosnutten skal vises under boklanseringen av Telemark historie 16.oktober. 


Foto: Lovise Søyland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar